• 1
Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Η νεαρή Κύπρια που πρωτοτυπεί, τολμώντας μέσα από τα όνειρά της


 

Η Αννίτα Κανναουρίδου, μια σύγχρονη ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της γενιάς της σε μια ειλικρινής συνέντευξη εξομολογώντας μας μια όμορφη ιδεά που ήδη βρίσκεται υπό εξέλιξη. Είναι νέα, γεμάτη όνειρα & φιλοδοξίες, με ένα ανήσυχο πνεύμα και μια ταπεινή, ώριμη σκέψη που την χαρακτηρίζουν. Μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο snapcity μοιράστηκε μαζί μας πολύ ενδιαφέρον πράγματα που θα αναρωτιόταν κανείς εάν είναι μόνο 26 ετών. Ανοιχτός άνθρωπος, γεμάτος αισιοδοξία και καλοσύνη για τον συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, όταν την ρωτήσαμε πως χαρακτηρίζει τον εαυτό της μας απάντησε: “Είμαι μια παραδοσιακή κοπέλλα της γενιάς μου, με τα πάνω και τα κάτω της, όπως όλοι μας εξάλλου, αγαπώ τις αληθινές και ειλικρινείς κουβέντες, την όμορφη παρέα με αγαπημένους ανθρώπους”, μόνο και μόνο από αυτό κατάλαβα πως είχαμε πολλά να πούμε.

Άρχισες να μου μιλάς και στ’αλήθεια ανυπομονούσα για αυτά που θα ακολουθούσαν, είσαι τόσο θετικός άνθρωπος και στην καθημερινότητα σου; Μίλησε μας λίγο για σένα.

Όταν ξυπνάς το πρωί κι απλά νιώθεις ευλογημένος που ακόμη μια μέρα σου χαμογέλασε δεν έχεις παρά να βρίσκεις την θετική όψη σε κάθετι που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Έχω τελειώσει τις σπουδές μου στην Κοινωνιολογία, ένας πολύ ενδιαφέρον κλάδος με πολλές πτυχές να μελετήσει κανείς και έπειτα πήρα το μεταπτυχιακό μου στο Management. Παράλληλα ασχολούμε με τις μεγάλες μου «αγάπες» την μουσική, τον χορό, τον εθελοντισμό και το γράψιμο.Εθελοντισμός. Βλέπουμε ότι στην Κύπρο τα τελευταία 3 – 4 χρόνια έχει πάρει ραγδαία εξέλιξη. Ποια η δικιά σου σχέση με αυτό.

Ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια, ο εθελοντισμός έχει ενταχθεί με πάμπολλους τρόπους στην κοινωνία μας. Ο εθελοντισμός είναι αγάπη, προσφορά, ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα προς το κοινό καλό. Ξέρετε πόσο χαρούμενη είμαι που καθημερινά συνομιλώ και ακούω ανθρώπους που ασχολούνται με τον εθελοντισμό, με κάθε τρόπο,αθόρυβα, διακριτικά.. Και είναι τιμή μας που η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει δώσει τεραστιών διαστάσεων σημασία στην έννοια του εθελοντισμού και γι’αυτό τον λόγο επιβραβεύεται από την ΕΕ. Η δικιά μου σχέση με τον εθελοντισμό κρατάει χρόνια τώρα, πιο έντονα άρχισα να ασχολούμε δειλά δειλά στα φοιτητικά μου χρόνια όντας μέλος σε αρκετούς φοιτητικούς ομίλους, συμμετέχοντας και διοργανώντας θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τελειώνοντας τις σπουδές μου, μαζί με μια αξιόλογη ομάδα σπουδαίων προσωπικοτήτων ιδρύσαμε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παλμός Ζωής» για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, ένα ίδρυμα όπου σκοπό έχει την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και εφήβους οι οποίοι φέρουν εκ γενετής Καρδιοπάθειες. Δική μας στήριξη στα άτομα αυτά είναι η κάλυψη εξόδων για μετάβασή τους στο εξωτερικό για επεμβάσεις καρδίας και εξιδικευμένων ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, είναι τιμή μου που βρίσκομαι υποψήφια στα 1α βραβεία Εργαζομένων Εθελοντών και Ενεργού Πολίτη μια σπουδαία πρωτοβουλία και επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την επιτροπή για την επιλογή μου ως υποψήφια.

Βρισκόμαστε ήδη σχεδόν στα μέσα του 2018 και μου λες πως νιώθεις σαν και τώρα αρχίζει η χρονιά για σένα...

Μπορεί να είμαστε ακόμη στις αρχές ή στα μέσα θα έλεγε κανείς, του 2018 και νιώθω τόσο ευλογημένη για πολλούς και ιδαίτερους λόγους. Ξέρεις; είναι σπουδαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε μέρα μας ξημερώνει με καινούριες προκλήσεις, σπουδαία διδάγματα, αλλιώτικα «μαθήματα», δεν είναι όλες οι μέρες οι ίδιες. Πρέπει να είμαστε θετικοί, αισιόδοξιοι, με καθαρό και ήρεμο μυαλό να βρίσκουμε λύσεις, να κάνουμε πράγματα που μας εμπνεύουν ότι κι αν είναι αυτό για τον καθένα, να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε τελικά, ποιες είναι οι αξίες μας, τα θέλω μας, τα πρέπει, ποιος σου κάνει καλό σε αυτήν τη ζωή, ποιες δραστηριότητες σε πάνε μπροστά. Τότε είναι που θα βρεις την δύναμη να κάνεις πολλά πράγματα, για σένα και γιατί όχι και για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου.

Άρα, ο τρόπος που σκεφτόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο;

Νομίζω είναι το πιο σημαντικό απ΄όλα! Το μυαλό μας λειτουργεί σαν ένα φίλτρο και μέσα από αυτό εμείς επιλέγουμε πως θα τα ερμηνεύσουμε, αναλόγως στο που εστιάζουμε και τι άνθρωποι είμαστε.

Αγαπημένο γνωμικό;

«Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

«Πρωταγωνιστές Ζωής», ένα μεγάλο κεφάλαιο, μα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο θα έλεγα.

«Πρωταγωνιστές Ζωής»,λοιπόν. Δειλά δειλά, πάνω σε μια κόλλα χαρτί και ένα στυλό, χρόνια τώρα, με θυμάμαι να γράφω, να συντάσσω και να οργανώνω τις σκέψεις μου, όπου κι αν βρισκόμουν. Εδώ και 5 χρόνια περίπου, μέσα από αρκετά σεμινάρια personal development/life coaching που παρακολούθησα σε χώρες όπως Λονδίνο, Ισπανία, Αυστρία, Ρώμη, Φλωρεντία, Άμστερνταμ, Ελλάδα, μαζί με την μητέρα και την αδελφή μου, ήταν το έναυσμα να ασχοληθώ με το γράψιμο, την θετική σκέψη και την προσωπική ανάπτυξη. Σήμερα, μέσα από συνειδητοποιημένες σκέψεις και όντας συγκρατημένα αισιόδοξη, σε λίγο καιρό θα υλοποιήσω ένα όμορφο όνειρο. Μια κοινωνική/ενημερωτική διαδικτυακή εκπομπή με τίτλο «Πρωταγωνιστές Ζωής» η οποία θα προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του YouTube Channel χωρίς κάποια κονδύλια, ούτε απολαβές. Στην εκπομπή αυτή θα φιλοξενούνται Κύπριοι οι οποίοι έχουν διακριθεί, καινοτομήσει και ξεχωρίσει μέσα από το ταλέντο, τις επιτυχίες και το έργο τους. Θα πρόκειται για άτομα/προσωπικότητες νεαρής ή μεγαλύτερης ηλικίας, γνωστούς ή όχι στο ευρύ κοινό. Σκοπός μου, είναι να δώσω την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να μοιραστούν την εμπειρία τους και την ιστορία τους, καθώς μέσα από τα επιτεύγματά τους έχουν προβάλει την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο και παράλληλα να παρακινήσουν συναθρώπους τους στο να μην εγκαταλείπουν τα ονειρά τους. Σαν σκέψη μου για την προβολή της εκπομπής μέσω ενός online καναλιού ήταν το γεγονός να μπορεί ο καθένας από όπου κι αν βρίσκεται να την παρακολουθεί και να ενημερώνεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει εκτοξευθεί ταχύτατα.

Πως βλέπεις τους «Πρωταγωνιστές Ζωής» να εξελίσσονται;

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μετέπειτα σχέδια, οι «Πρωταγωνιστές Ζωής» θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο μέσα από αληθινές ιστορίες, θετικές και αισιόδοξες σκέψεις, διδάγματα και συνειρμούς με σκοπό να βοηθήσει τον κάθε «πρωταγωνιστή» να δει την ζωή με άλλη ματιά και να της χαμογελάσουν.Πως προέκυψε η υλοποίηση της ιδέας αυτής;

Η υλοποίηση της ιδέας αυτής προέκυψε από το γεγονός ότι ο κάθε ένας μας είναι πρωταγωνιστής της δικιάς του ζωής. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα «θηρίο» και όταν στ’αλήθεια πιστέψει στον εαυτό του μπορεί να πετύχει τα πάντα. Τίποτα δεν είναι αδύνατον γι’αυτό που θα προσπαθήσει και θα πέσει και θα ξανασηκωθεί πάλι για να συνεχίσει πιο θαραλλέα τον δικό του «αγώνα».


Κλείνοντας με «δυό σκέψεις».

Ενθαρρύνω τους συνανθρώπους μου να βλέπουν θετικά την ζωή, να ξεπερνάνε τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αυτή επιφυλάσσει, με θάρρος και τόλμη. Μην ξεχνάτε ότι οι δυσκολίες είναι οι προκλήσεις της ζωής και τα προβλήματα είναι η ευκαιρία για να δούμε κάποια ζητήματα πιο σοβαρά. Σας ευχαριστώ!


Kείμενο: Snap City
Φωτογραφίες: Snap City