• 1
Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

 

 


15 λεπτά με έναν από τους καλύτερους DJs στην Κύπρο.

Ο πιο επιτυχημένος, ίσως, urban DJ του νησιού, DJ Pettis N, κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στην Κυπριακή σκηνή και συστήνεται! Αγάπη και πάθος για μουσική, αφοσίωση και δημιουργικότητα είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστκά του πολλά υποσχόμενου DJ Pettis N.

 

 

 

 

Γεια σου DJ Pettis N, Πώς σε βρίσκει το 2019?

Γεια! Το 2019 με βρίσκει χαρούμενο, κατασταλαγμένο και γεμάτο με δουλιές και νέες προκλήσεις.

Πες μας λίγα πράγματα για το πώς ξεκίνησε η πορεία σου ως DJ; Είσαι αυτοδίδακτος; 

Ήδη από την παιδική μου ηλικία είχα πάθος για τη μουσική και γύρω στα 12 μου χρόνια αποφάσισα να κάνω μια διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή. Έτσι όλοι θα μπορούσαν να με ακούσουν. Ταυτόχρονα, ανάμεσα στα ενδιαφέροντα μου ήταν και η ηχοληψία και πολλές φορές πήγαινα σε ραδιοφωνικές εκπομπές και τις παρακολουθούσα. Έτσι είχα πλήρη γνώση της δουλειάς. Στα 14 μου, αγόρασα τον πρώτο εξοπλισμό Dj, με τη βοήθεια εννοείται των γονέων μου. Ένα χρόνο μετά ξεκίνησα μαθήματα Djing και πήρα το δίπλωμα. Το επόμενο βήμα ήταν να παίζω μουσική σε διάφορα parties. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται.

Υπάρχει και η άποψη ότι η δουλειά ενός
DJ, είναι ευκολή και ότι δεν θεωρείται τέχνη. Υπάρχει, για παράδειγμα, η αντίληψη ότι ο καθένας μπορεί να αποθηκεύσει τραγούδια σε ενα usb και να τα βάλει να παίξουν. Πως σχολιάζεις την άποψη αυτή;

Καταρχάς, θεωρώ ότι όλα τα επαγγέλματα χρειάζονται κάποιες δεξιότητες και όλα έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας. Σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας το Djing έγινε πιο έυκολο και συνεπώς πιο δημοφιλές σε όλο και περισσότερο νεαρόκοσμο. Θεωρώ επίσης ότι το Djing, όπως και άλλα επαγγέλματα είναι, εκτός των άλλων, και τέχνη. Γι' αυτό και άλλωστε κάποιοι djs ξεχωρίζουν. Το να έχει κάποιος το ταλέντο να επιλέγει την κατάλληλη μουσική για κάθε περίσταση και να αγγίζει αλλά και να επηρεάζει τα συναισθήματα του ανθρώπου -θετικά και αρνητικά- απαιτεί κάτι περισσότερο από την απλή γνώση χρήσης του εξοπλισμού.
Θεωρείς ότι είναι προϋπόθεση για έναν καλό dj να είναι ταυτόχρονα και μουσικός;

Δεν είναι απαραίτητο για κάποιο DJ να είναι και μουσικός. Μπορεί απλά να είναι λάτρης της μουσικής. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αυτό που λέμε 'μουσικό αυτί' για να μπορεί να επιλέγει την κατάλληλη μουσική για κάθε περίσταση. Παρ'όλα αυτά, όσο αφορά στη δική μου περίπτωση πιστεύω ότι το γεγονός ότι σπούδασα μουσική με βοήθησε να γίνω καλύτερος dJ.

Πώς νοιώθεις όταν παίζεις και βλέπεις ότι το κοινό διασκεδάζει;

Απολαμβάνω να παίζω μουσική, απολαμβάνω την πρόκληση της δουλειάς μου, όταν κάθε φορά πρέπει να 'διαβάσω' το μουσικό γούστο του εκάστοτε κοινού για να το διασκεδάσω,σε διαφορετικό χώρο και περίσταση.Ποια είναι η μαγική συνταγή για ενα κοινό που διασκεδάζει ολόκληρη τη νύχτα;

Η μαγική συνταγή είναι να μην παίζεις για τον εαυτό σου αλλά για τον κόσμο. Σίγουρα ο χαρακτήρας και το γούστο φαίνεται στη μουσική του κάθε DJ. Το πάν όμως είναι όμως να καταλάβεις τι ζητά.

Γράφεις και δική σου μουσική;

Τα τελευταία χρόνια είχα αφοσιωθεί πλήρως στο djing, παρόλο που είχα γράψει μουσική ως φοιτητής. Το τελευταίο καιρό όμως ξεκίνησα και πάλι να γράφω.

Απ' όσο γνωρίζουμε έχεις πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και εκτός Κύπρου και μάλιστα με μεγάλα ονόματα. Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζεις; Έχεις σκεφτεί να μείνεις μόνιμα εξώ για διεθνή καριέρα;

Ναι, έχω κάνει εμφανίσεις σε πολλές χώρες, όπως Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και άλλες. Ανάμεσα σε άλλους που έχω συνεργαστεί θα ξεχωρίσω τους TYGA, Kid Ink, Jason Derulo, Craig David, Black Eye Peas, french montana και άλλους. Παρόλο που η διεθνής καριέρα είναι κάτι πολύ δελεαστικό για όλους τους καλλιτέχνες, δεν σκέφτομαι να εγκατασταθώ μόνιμα στο εξωτερικό, διότι αγαπώ τη χώρα μου και θεωρώ ότι αξίζει να προσφέρεις μέσα από την τέχνη σου στον τόπο σου.

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο;

Φέτος έχω συμπληρώσει 10 χρόνια DJ.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε;

Είμαι παντού (γέλια). Εμφανίζομαι σε διάφορα clubs σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Αγία Νάπα. Το profile μου στα social media είναι πάντα ενημερωμενο για τις εμφανίσεις και φυσικά κάθε Δευτέρα από τις 21.00 μέχρι τις 22.00 στο mixfm, όπου έχω την δικη μου εκπομπή με όνομα ''sexy thing with pettis n''

official Black Bottle Dj ( luc belaire )

Instagram: djpettisn
Facebook:  DJpettisN 

#10yearspettisn